Harry Potter-fans veroveren Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Het was druk tijdens de Harry Potter-fandag in en rond kasteel Doornenburg. Er kwamen ongeveer 1500 fans, velen waren gekleed in de outfit van hun favoriete Harry Potter-personage.

De fans konden zich uitleven tijdens allerlei Harry Potter-activiteiten. Zo werd er buiten de kasteelpoort op een weiland het fantasie-spel zwerkbal gespeeld. Niet in de lucht op een bezemsteel zoals beschreven in het boek maar dan op de grond. Dit is een spel met een soort rugbybal en een gouden bal. Leerlingen vliegen in het verhaal dan op bezemstelen door de lucht en gaan dan achter de gouden bal ('gouden snaai') aan. Het wordt in de boeken, zwerkbal of wel quidditch genoemd. 

Hermelien en tovenaars te zien

Maar ook gingen de liefhebbers op de foto met Hermelien en tovenaar Albus Perkamentus, personages uit de boekenreeks over Harry Potter van de Britse auteur J.K. Rowling. 

Tekst gaat verder onder de video 

De fans konden deelnemen aan een workshop toverstaf maken en boterbier proeven (populaire drank onder de tovenaars in opleiding volgens het verhaal). Ook was het populair om met een uil op de foto te gaan. In het verhaal krijgt de tovenaarsleerling Potter een uil. Hedwig heet de sneeuwuil die wordt beschreven in de boekenserie. 

Harry Potter zelf was niet aanwezig

Naast Perkamentus en Hermelien was tovenaar Alastor "Dwaaloog" Dolleman er ook. Maar Harry Potter zelf werd niet nagespeeld vandaag. De fans hadden wel een verklaring: 'Waarschijnlijk heeft hij zich verstopt onder zijn onzichtbaarheidsmantel.'

Zaterdag 12 augustus is er weer één Harry-Potterdag, ook in en rond kasteel Doornenburg. De kaarten voor die editie zijn al uitverkocht.. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lingewaard Doornenburg
Deel dit artikel: