Bij deze meesterkok kun je niet alleen lekker eten

VELP - De Velpse meesterkok Angélique Schmeinck heeft iets nieuws bedacht: een Culinaire Galerie. Bij haar thuis in Velp konden mensen de afgelopen maanden foto's van eten bekijken én proeven. 'De proef is gelukt, het is een groot succes dus ik ga ermee door', zegt de Gelderse topchef in het programma 'De Week van Gelderland'.

Nederland kent twee vrouwelijke meesterkoks; één ervan is Angélique Schmeinck uit Velp. Naast koken fotografeert ze ook en deze twee liefhebberijen brengt ze nu samen in haar Culinaire Galerie.

'Mensen kunnen een kaartje kopen alsof ze naar een museum gaan maar dan om de foto's te bezichtigen. Op de foto's maak ik eten vast zoals garnalen, vervolgens kan iedereen de ingrediënten van de foto's zelf proeven', legt Schmeinck uit. Zij maakt ter plekke ook een eetschilderij klaar; een schilderij helemaal gemaakt van voedsel dat meteen genuttigd kan worden. Volgens de meesterkok is ze de eerste in Nederland met een Culinaire Galerie.

Deze week werd ook bekend dat de Velpse meesterkok meedoet aan een nieuw tv programma van RTL: Superstar Chef. Samen met presentator Jan de Hoop doet ze mee aan de afvalrace.

Zie ook: Jan de Hoop en meesterkok Angélique Schmeinck duo in kookprogramma

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Velp Week van Gelderland
Deel dit artikel: