Pers weggestuurd bij zaak tegen bedreigers Apeldoornse volkszanger

APELDOORN - Twee mannen uit Apeldoorn staan maandag in Zutphen voor de rechter op verdenking van bedreiging en afpersing van de Apeldoornse volkszanger Frank van Etten.

Ze zouden het slachtoffer gedwongen hebben om onder andere zijn autobedrijf, inclusief vier auto's, 15.000 euro, een jacuzzi en een sauna af te staan. Dat gebeurde tussen juli 2015 en februari 2016. Ook zouden ze hem hebben bedreigd.

Eerder al veroordeeld voor mensenhandel en oplichting

De vader en zoon werden eerder veroordeeld tot acht en zeven jaar cel voor mensenhandel, afpersing en oplichting.  De mannen hebben vrouwen tot prostitutie gedwongen in een illegaal bordeel in Apeldoorn. Klanten van dit bordeel zijn gechanteerd. Een van hen is voor tienduizenden euro's afgeperst. Het tweetal heeft het verdiende geld witgewassen via een autohandel. In deze zaak loopt het hoger beroep nog. In afwachting van de inhoudelijke behandeling werden de mannen begin april op vrije voeten gesteld.

Achter gesloten deuren

Omdat het een zaak is die veel stof heeft op doen waaien wilden de advocaten van de verdachten niet dat de pers aanwezig was bij het deel van de zitting waarbij de advocaten aangeven welke getuigen ze willen horen. De rechtbank noemde het ongebruikelijk, maar stuurde de aanwezige pers toch weg.

Verslaggever Steven Ophoff:

 

 

 

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn
Deel dit artikel: