Nieuws

Nieuwe plannen voor extra verdiepingen flats Ede

Bewoners van de flats Tooroplaan en Regentesseplein in Ede hebben vrijdag een brief ontvangen met daarin een nieuw 'ophoogplan' van woningcorporatie Woonstede.
EDE - Bewoners van de flats Tooroplaan en Regentesseplein in Ede hebben vrijdag een brief ontvangen met daarin een nieuw 'ophoogplan' van woningcorporatie Woonstede.
In april, vorig jaar, kwam Woonstede voor het eerst met plannen om extra woningen op twee van de vier flats te plaatsen. Het ging toen om extra huurwoningen in de sociale sector.
Meer dan 70 procent van de bewoners was toen tegen de plannen. Het nieuwe plan houdt in dat minder woningen op de flats worden bijgebouwd, de groenvoorziening zal hetzelfde blijven en ook zullen er minder extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd. De uitbreiding van parkeermogelijkheden gaat alleen plaatsvinden op het Regentesseplein.

Wat doen de bewoners?

De plannen voor een lift in de flats en de bouw van fietsbergingen blijft bestaan. De bewoners worden begin mei bijgepraat tijdens een informatieavond. Eind juni zal duidelijk moeten zijn of de bewoners gaan instemmen met de nieuwe plannen.