Speciale voorverkoop stripalbum voor fans Ridders van Gelre

ARNHEM - Trouwe fans van het Omroep Gelderland programma Ridders van Gelre kunnen intekenen op het stripalbum over de geschiedenis van het hertogdom Gelre. Het album met ridders Bas en René in de hoofdrol zal in december 2018 verschijnen.

In december 2018 verschijnt het stripalbum over de geschiedenis van het hertogdom Gelre met de Ridders van Gelre van het gelijknamige programma van Omroep Gelderland in de hoofdrol. Speciaal voor de trouwe fans van de Ridders van Gelre is er een bijzondere en tijdelijke (online) voorverkoop. Het aanbod is beperkt tot de eerste 5.500 exemplaren.

Het storyboard voor het album is gereed en volgende maand start striptekenaar Danker Jan Oreel met de uitwerking.

Grenzeloos Gelre
Het Gelderse stripalbum is onderdeel van het project Grenzeloos Gelre, een samenwerking tussen: Cultuur- en ErfgoedLab, Historischer Verein für Geldern und Umgegend E.V., Kloster Graefenthal, Geldersch Lanschap en KasteelenHistorische Vereniging ZutphenErfgoed GelderlandOmroep Gelderland.

Educatieve activiteiten
Naast het stripalbum is er ook een educatieve, interregionale activiteit in de maak voor Nederlandse en Duitse basisscholen. Op 13 juni 2018 vindt de pilot plaats in Zutphen en Klooster Graefenthal.

Grenzeloos Gelre wordt financieel mogelijk gemaakt door INTERREG (Euregio Rijn-Waal) en het Prins Bernard Cultuurfonds.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Zutphen Ridders_van_Gelre
Deel dit artikel: