'Dan zitten ze daar met halve liters bier': weerstand tegen komst Polenhotel

GELDERMALSEN - Bij de informatieavond over de komst van een Polenhotel in Geldermalsen is veel weerstand onder de aanwezigen. Zo is er vrees voor overlast en onveiligheid. 'Dan zitten ze daar met die halve liters bier. Wij willen ook onze rust', klinkt het in de zaal.

In totaal zijn er zo'n 60 belangstellenden naar de avond gekomen. De bijeenkomst is georganiseerd door het Tilburgse bedrijf Fresh Ideas, dat het Polenhotel in het dorp wil bouwen.

134 tweepersoonskamers

De opvang met 134 tweepersoonskamers moet aan de J.F. Kennedylaan komen. De gemeente maakte voorafgaand aan de informatieavond een risicoanalyse en verwachtte geen problemen. Een aantal mensen mocht niet naar binnen, omdat ze zich niet hadden aangemeld. Ze zeiden daar niet van op de hoogte te zijn. In de zaal mogen geen opnames en foto's worden gemaakt.

'Wij hebben geen hotel nodig voor Polen', zegt een vrouw. Een andere aanwezige: 'Het komt niet bij de burgemeester op de stoep, maar bij mij. Mijn huis is minder waard straks' en hoe zit het met de veiligheid van de jongeren? 'Er fietsen elke dag jongeren langs, die naar school gaan of naar de sport. Zijn die wel veilig?'

Twee politieke partijen al op voorhand tegen

Leefbaar Geldermalsen en Gemeentebelangen Neerijnen gaven eerder al aan op voorhand tegen een hotel voor arbeidsmigranten in Geldermalsen te zijn. Neerijnen fuseert volgend jaar met Geldermalsen. De partijen willen dat het college en de gemeenteraad geen medewerking gaan verlenen aan het plan, omdat het de leefbaarheid van de kernen zou aantasten. Het college van Geldermalsen wacht voorlopig het definitieve plan af.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: