Nieuws

ABN Amro sluit opnieuw kantoren

ABN Amro sluit in juni twee kantoren in Gelderland. Het gaat om filialen in Culemborg en Oosterbeek. © ANP
ARNHEM - ABN Amro sluit in juni twee kantoren in Gelderland. Het gaat om filialen in Culemborg en Oosterbeek.
Volgens de bank maken klanten steeds meer gebruik van internetbankieren en andere moderne manieren om bankzaken te regelen. Daarom worden de kantoren steeds minder bezocht. In Culemborg en Oosterbeek is het aantal bezoekers zelfs zo gedaald dat besloten is de vestigingen te sluiten.
Het kantoor aan de Markt 11 in Culemborg sluit 8 juni. Klanten worden doorverwezen naar andere filialen, zoals dat aan het Burgemeester Hasselmanplein 4 in Tiel.
Het kantoor aan de Utrechtseweg 147 in Oosterbeek gaat 29 juni dicht. Daar blijft wel een geldautomaat voor opnamen en stortingen. Ook de sealbagautomaat blijft. Klanten die naar een kantoor willen, kunnen onder meer terecht aan de Velperweg 37 in Arnhem.

Van 400 naar 200 kantoren

In tien jaar liep het aantal kantoren van ABN Amro terug van zo'n 400 naar iets minder dan 200. Dat kwam deels door de fusie met Fortis. De verwachting is dat het aantal kantoren verder zal dalen, zegt een woordvoerder.
'Al is er wel zoiets als een minimumaantal. Maar we zien dat er op sommige kantoren slechts een handvol mensen komt. Dit terwijl er wel twee medewerkers moeten zijn.'

Meer kantoren dicht in Gelderland?

Eerder dit jaar sloot ABN Amro onder meer kantoren in Nunspeet en Putten. Er staan voorlopig niet nog meer sluitingen in Gelderland gepland, zegt de woordvoerder.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl