Nieuws

Oude IJsselstreek wil landelijke intocht Sinterklaas

Oude IJsselstreek wil de landelijke intocht van Sinterklaas in 2018 organiseren op het DRU-terrein in Ulft. De gemeente heeft zich inmiddels aangemeld bij organisator NTR.
ULFT - Oude IJsselstreek wil de landelijke intocht van Sinterklaas in 2018 organiseren op het DRU-terrein in Ulft. De gemeente heeft zich inmiddels aangemeld bij organisator NTR.
'Wij vinden het belangrijk dat de mooie traditie van het sinterklaasfeest, ook op televisie, in stand wordt gehouden', aldus burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek.
'Daar willen wij als Oude IJsselstreek graag aan bijdragen. Wij zien veel mogelijkheden om van de intocht op het DRU Industriepark een fantastisch kinderfeest te maken. Het verzorgen van de landelijke intocht is daarbij ook een prachtige promotie voor de Achterhoek en in het bijzonder Oude IJsselstreek.'

Maatschappelijke discussie

De burgemeester laat verder weten zich bewust te zijn van de maatschappelijke discussie rondom de intocht. 'Deze discussie willen we niet uit de weg gaan. Wij willen hierover het gesprek aangaan, onder meer door het organiseren van activiteiten en debatten rondom 5 december.'