Nieuws

Leuk babynieuws uit de Apenheul

Er is een zeldzame blauwoogmaki in Apenheul geboren. Moeder New Hope is in maart bevallen van een gezonde zoon, Reny. Dat is bijzonder nieuws, blauwoogmaki’s zijn ontzettend zeldzaam. Dat schrijft de Apenheul donderdag. © Apenheul
APELDOORN - Er is een zeldzame blauwoogmaki in Apenheul geboren. Moeder New Hope is in maart bevallen van een gezonde zoon, Reny. Dat is bijzonder nieuws, blauwoogmaki’s zijn ontzettend zeldzaam. Dat schrijft de Apenheul donderdag.
In het wild worden deze beesten met uitsterven bedreigd en in Europese dierentuinen leven er minder dan dertig. Het kleintje verblijft de komende tijd achter de schermen. Daar wordt het voorlopig door dierverzorgers grootgebracht, omdat moeder New Hope niet in staat is haar kind zelf te voeden.

Kleintje krijgt de fles

Reny lag in een stuit en is daarom met een keizersnede gehaald. Helaas lukte het na verschillende pogingen niet om het kleintje terug te geven aan zijn moeder. Daarom zullen dierverzorgers de eerste fase van de opvoeding voor hun rekening nemen. Ze geven Reny de fles.
'Dit is een uitzonderlijke situatie', zo stelt Apenheul. 'Dit heeft in principe ook niet de voorkeur. Maar bij een soort die zo ontzettend zeldzaam is in dierentuinen, maakt elk jong een verschil.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl