Koningsdag Hedel: Voor het eerst breken met traditie

HEDEL - In de fanfarewereld moet er vernieuwd worden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. In Hedel zet voorzitter Remco de Haan zichzelf met hart en ziel in voor de modernisering van zijn fanfare Door Eendracht Sterk (DES). 'We gaan tijdens Koningsdag niet meer marcheren door het dorp', stelt Remco.

Tot dit jaar maakte DES traditiegetrouw een rondwandeling door Hedel op Koningsdag. 'Dat is iets wat eigenlijk uit de jaren ‘80 komt, tegenwoordig is marcheren gewoon niet meer te doen. We gaan nu meer casual lopen.' Hoewel Remco begrijpt dat deze keuze gevoelig ligt bij een aantal leden, weet hij dat het nu tijd is voor verandering.

Marcheren kunnen we niet meer, de diensttijd is jaren geleden al afgeschaft, niemand die het meer leert.
Remco de Haan, voorzitter DES Hedel

Voor tambour-maître Gerrit van den Bogaard, heeft dit grote impact. Zijn functie bestond tientallen jaren uit het leiding geven tijdens de mars. Gelukkig staat hij open voor de vernieuwing. 'Overal zijn veranderingen, op mijn werk ook ieder jaar weer, dus ik houd wel van verandering', zegt Gerrit met een knipoog.

Tijdens een bijeenkomst over de nieuwe invulling van Koningsdag in Hedel zijn er nog meer knopen doorgehakt. Hoe dit verliep, zie je donderdag in De Fanfare, vanaf 17.35 (elk uur herhaald).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Fanfare Nieuws
Deel dit artikel: