Nieuws

'CDA en Gemeentebelangen vier jaar de baas in Bronckhorst'

Annelies van der Kolk.
De gemeente Bronckhorst krijgt mogelijk een college van CDA en Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB). Dat is althans het advies van informateur Annelies van der Kolk. © Archief Omroep Gelderland
HENGELO - De gemeente Bronckhorst krijgt mogelijk een college van CDA en Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB). Dat is althans het advies van informateur Annelies van der Kolk.
Van der Kolk raadt beide partijen aan eerst met elkaar in gesprek te gaan om plooien uit de vorige raadsperiode glad te strijken. Mogelijk kan GroenLinks toegevoegd worden aan de coalitiegesprekken tussen CDA en GBB.

Ook verder praten in Brummen

Ook in de gemeente Brummen lag er woensdag een advies voor verdere onderhandelingen. Verkenner Muus Groot meldt in zijn verslag dat de vorming van een coalitie met Lokaal Belang, VVD, aangevuld met PvdA en/of CDA het meest kansrijk is. 
'Gebleken is dat alle partijen bereid zijn tot samenwerking met de andere fracties in de raad. Alle partijen hebben zich uitgesproken voor een stabiele en brede coalitie', aldus de oud-directeur van Omroep Gelderland.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl