Nieuws

Oldtimerdag Culemborg afgeblazen: 'De teleurstelling is enorm groot'

CULEMBORG - De Historische Automobiel Club Cuylenborgh (HACC) heeft de extra feestelijke editie van de Oldtimerdag in Culemborg afgeblazen. De club zegt niet op korte termijn te kunnen voldoen aan de eisen van de gemeente.
'De teleurstelling is enorm groot', zegt voorzitter Theo Jägers. De club wilde op 26 mei een oldtimershow in het centrum van de stad organiseren met 700 klassieke wagens. Een extra grote editie ter ere van het 700-jarig bestaan van de stad Culemborg.
Maar omdat er zo veel extra auto's mee zouden doen, worden er ook extra eisen gesteld aan de organisatie en veiligheid. De gemeente besloot dat de club verkeersregelaars moet inhuren en dat onder andere het veiligheidsplan moet worden aangepast.

Te weinig tijd

Er is spoed bij, omdat de vergunning ook nog een aantal weken ter inzage moet liggen op het gemeentehuis. 'Dat halen we niet in anderhalve week', zegt Jägers. Ook het aantal parkeerplaatsen in de stad zou niet toereikend zijn voor een evenement van dergelijke grote. De gemeente Culemborg bevestigt dat de plannen moeten worden aangepast. 
'Op deze manier is het gewoon niet veilig', zegt woordvoerder Jacqueline Spijkerman. 'We zouden het heel jammer vinden als het niet door zou gaan.' De gemeente biedt aan om de club te helpen. 'Er is binnen de gemeente en Culemborg700 expertise waarmee we de organisatie kunnen helpen. We hopen echt dat het doorgaat.'

Iedereen afgebeld

Dat lijkt onwaarschijnlijk. Het bestuur heeft dinsdag de knoop doorgehakt om te stoppen. Artiesten en leveranciers zijn afgebeld. Jägers: 'We snappen het standpunt van de gemeente wel, maar we wilden een extra grote editie organiseren. Geen gewone. Bovendien hadden al 600 deelnemers zich aangemeld. Hoe ga je beslissen wie wel en wie niet mag komen?'
Iedereen die zich had ingeschreven, krijgt binnen twee weken zijn geld terug, zegt voorzitter Jägers. Volgend jaar hoopt de HACC weer een gewone oldtimershow te organiseren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!