Nieuws

Geldermalsen verwacht geen grote demonstratie tegen Polenhotel

De gemeente Geldermalsen verwacht niet dat de aangekondigde actie tegen het plan voor een Polenhotel grootschalig gaat worden. Wel is er volgens een woordvoerder van de gemeente een risicoanalyse gemaakt en zijn er verschillende scenario's uitgewerkt om eventueel in te kunnen grijpen. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - De gemeente Geldermalsen verwacht niet dat de aangekondigde actie tegen het plan voor een Polenhotel grootschalig gaat worden. Wel is er volgens een woordvoerder van de gemeente een risicoanalyse gemaakt en zijn er verschillende scenario's uitgewerkt om eventueel in te kunnen grijpen.
Op Facebook is een paar weken geleden een oproep gedaan om komende donderdag naar centrum de Pluk te gaan waar dan een informatieavond voor omwonenden wordt gehouden. Ruim 130 mensen zeggen daar geïnteresseerd te zijn. De bijeenkomst is georganiseerd door Fresh Ideas uit Tilburg. Het bedrijf wil een opvang met 134 tweepersoons kamers bouwen aan de J.F. Kennedylaan in Geldermalsen. Voor de informatieavond hebben zich inmiddels rond de 30 mensen aangemeld.

Demonstratie heeft geen vergunning

De initiatiefnemers van de demonstratie hebben geen vergunning aangevraagd, zegt een woordvoerder van de gemeente. Er is zelfs helemaal geen contact geweest. Het is niet dat de gemeente nu problemen verwacht, maar bij een demonstratie zonder vergunning kan de politie er ook sneller een eind aan maken, laat de woordvoerder weten.

Twee politieke partijen al op voorhand tegen

Leefbaar Geldermalsen en Gemeentebelangen Neerijnen gaven eerder al aan op voorhand tegen een hotel voor arbeidsmigranten in Geldermalsen te zijn. Neerijnen fuseert volgend jaar met Geldermalsen. De partijen willen dat het college en de gemeenteraad geen medewerking gaan verlenen aan het plan, omdat het de leefbaarheid van de kernen zou aantasten.
Het college van Geldermalsen wacht voorlopig het definitieve plan af.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl