Nieuws

Arnhem gaat door met milieuzone, ondanks oproep Den Haag

Arnhem gaat voorlopig gewoon door met het invoeren van de milieuzone, ondanks de oproep van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu) om gas terug te nemen bij het invoeren van nieuwe type milieuzones. © Pixabay
ARNHEM - Arnhem gaat voorlopig gewoon door met het invoeren van de milieuzone, ondanks de oproep van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu) om gas terug te nemen bij het invoeren van nieuwe type milieuzones.
Doordat veel gemeenten in Nederland hiermee bezig zijn, is het risico dat een 'lappendeken' aan regelgeving ontstaat, waarbij in de ene stad een auto van bijvoorbeeld vóór 2004 wel de binnenstad in mag, en in een andere niet.

Geen aanleiding

Woordvoerder van Arnhem Martine Baar: 'We houden de discussie over de milieuzones landelijk in de gaten, maar zien nu geen aanleiding om te stoppen met de getroffen plannen. We hebben contact met de staatssecretaris en willen graag meedenken over harmonisatie van de zones, maar we hebben ook nu de verantwoordelijkheid om voor schone lucht te zorgen.'

Verandering mogelijk

De plannen voor de milieuzone in Arnhem zijn ontstaan onder een college dat op dit moment demissionair is. Per januari volgend jaar moet de zone worden ingevoerd.
Een volgende coalitie zou in theorie nog een en ander kunnen veranderen of terugdraaien. Op dit moment zijn de verschillende partijen in Arnhem nog gesprekken aan het voeren voor een nieuwe coalitie.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl