Leerlingen verven aquarium op fietstunnel

VRAGENDER - De Vragenderpoort, de fietstunnel tussen Vragender en Lichtenvoorde, wordt beschilderd tot een heuse onderwaterwereld. De tunnel staat symbool voor de extreme wateroverlast waar Lichtenvoorde mee kampte in 2010.

'Het idee is een onderwaterwereld', vertelt kunstenares Judith Woordes. 'Met vissen, zeewier, koraal en wat grotere vissen. Dat alles staat in verbinding met het feit dat zoveel jaar geleden deze hele tunnel onder water heeft gestaan.' Vanuit de gemeente ontstond het initiatief om de tunnel na acht jaar op te knappen als onderdeel van de verbeteringen voor het watersysteem. Het schilderen hoort bij het project om Lichtenvoorde de komende jaren klimaatbestendig te maken tegen extreme wateroverlast.

Fietsers stapten af en deden mee

Woordes kreeg hulp van leerlingen van de Antoniusschool en ook veel vrijwilligers hielpen een handje mee, tot grote vreugde van de kunstenares. 'Heel erg leuk', zegt een opgewekte Woordes. Het beschilderen van de Vragenderpoort trok veel bekijks van fietsers, die vervolgens ook fanatiek met een kwast aan de slag gingen. 'Heel veel enthousiaste vrijwilligers en kinderen die mee willen helpen', aldus Woordes. 'Dat is gewoon geweldig.'

Waterschap Rijn en IJssel legt de laatste hand aan de verbeteringen voor het watersysteem (nieuwe bypasses en retentiegebieden). Eind mei moet de tunnel klaar zijn.
 

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre REGIO8 Lichtenvoorde Nieuws
Deel dit artikel: