Amateuristische inbrekers slaan toe in Harreveld: 'De emotionele waarde, dat ben je kwijt'

HARREVELD - Drie inbrekers die in januari hebben ingebroken in een huis in Harreveld hadden vooraf niet goed nagedacht hoe ze te werk moesten gaan. Dat blijkt uit beelden die vanavond te zien zijn bij Bureau GLD.

Het begint al met de woning die ze hebben uitgekozen. Midden in een woonwijk in Harreveld, een kleine plaats in de gemeente Oost Gelre. De drie mannen wekken argwaan op. Een alerte buurvrouw aarzelt geen moment en gaat poolshoogte nemen bij de woning.

De tekst gaat verder onder de video

Emotionele waarde

Door het kordate optreden van de buurvrouw wordt erger voorkomen. Toch laten de inbrekers een enorme puinhoop achter en nemen ze verschillende gouden en zilveren sieraden mee. 'Je ziet meteen de lege doosjes op het bed. Alles was er uitgehaald. Gouden horloges, trouwringen, gouden ketting. De emotionele waarde, dat ben je kwijt.', dat zegt het slachtoffer van de inbraak in Bureau GLD. 'De impact is enorm, misschien dat dat nog eens slijt, maar nu ben je enorm alert als je even het huis uit gaat'.

Moeite met wegrijden

Nadat de inbrekers zijn betrapt rennen ze terug naar de geparkeerde auto in de buurt. Het lijkt erop dat niet duidelijk is afgesproken wie er rijdt en wie achterin de auto moet instappen. Als de inbrekers in de auto zitten, lukt het niet om zonder een andere auto te raken weg te komen. Waarschijnlijk hebben de inbrekers ook niet nagedacht over een vluchtroute, want de auto moet eerst nog gekeerd worden. 'En verderop zijn ze ook nog een doodlopende straat ingereden', vertelt de bewoner.

Bureau GLD

Het opsporingsprogramma Bureau GLD wordt iedere woensdag uitgezonden bij Omroep Gelderland.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Bureau GLD
Deel dit artikel: