Nieuws

Wat u van de gemeente Barneveld niet mag zien (maar kijk toch maar even)

Gedoe in Garderen. Adri van Ee mag van de gemeente Barneveld aan het publiek van het zandsculpturenfestijn een van de standbeelden niet laten zien. De gemeente heeft dat verboden omdat de zandsculptuur illegaal in een schuurtje is gemaakt. De gemeente en Van Ee ruziën al tijden met elkaar over een uitbreiding van het expositieterrein. © Omroep Gelderland
GARDEREN - Gedoe in Garderen. Adri van Ee mag van de gemeente Barneveld aan het publiek van het zandsculpturenfestijn een van de standbeelden niet laten zien. De gemeente heeft dat verboden omdat de zandsculptuur illegaal in een schuurtje is gemaakt. De gemeente en Van Ee ruziën al tijden met elkaar over een uitbreiding van het expositieterrein.
Het schuurtje staat volgens Van Ee één meter op het terrein waarvoor de gemeente wel een vergunning heeft verleend om zandsculpturen te tonen. Van Ee wilde eerst nog dat het publiek de sculptuur door een klein raampje in de schuur kon bekijken, maar ook dit mag van de gemeente niet.
Omroep Gelderland kreeg, bij wijze van uitzondering, wel te zien wat u tijdens het zandsculpturenfestijn niet mag zien.
wat niet getoond mag worden op zandsculpturenfestijn garderen
Het zandsculpturenfestijn gaat overigens gewoon door. De 40 zandsculpturen, min één dan, kunnen door het publiek van 13 april tot en met 27 oktober bekeken worden.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl