Nieuws

Liquidatiebende pas eind dit jaar voor rechter

Still uit de bewakingsbeelden
De rechtszaak tegen de groep mannen die verdacht wordt van de liquidatie van Chahid Yahlaf in Kerkdriel op oudjaarsdag 2015, wordt pas eind dit jaar inhoudelijk behandeld en mogelijk pas begin volgend jaar. Dat bleek dinsdag tijdens een zogeheten regiezitting in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. De mannen worden ook verdacht van nog een criminele afrekening en een poging daartoe. © Opsporing Verzocht
KERKDRIEL - De rechtszaak tegen de groep mannen die verdacht wordt van de liquidatie van Chahid Yahlaf in Kerkdriel op oudjaarsdag 2015, wordt pas eind dit jaar inhoudelijk behandeld en mogelijk pas begin volgend jaar. Dat bleek dinsdag tijdens een zogeheten regiezitting in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. De mannen worden ook verdacht van nog een criminele afrekening en een poging daartoe.
Drie mannen staan terecht voor de liquidatie van Yahlaf. Twee van hen, mannen van 23 en 27, zouden het slachtoffer met een automatisch vuurwapen hebben doodgeschoten. Dat zou zijn gebeurd terwijl hij in een auto camping Maaszicht verliet.

'Moord en poging tot doodslag'

De wagen waarin het slachtoffer zat reed naar Hoenzadriel, waar de inzittenden bij een huis aan de Rooijenstraat om hulp vroegen. Yakhlaf overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Twee andere inzittenden, onder wie zijn broer, raakten lichtgewond. De verdachten staan ook terecht voor poging tot doodslag op de andere twee inzittenden.
De derde verdachte, een 27-jarige Amsterdammer, zou de opdrachtgever van de liquidatie zijn. Allen is moord ten laste gelegd.

'Mocro-oorlog'

Voor de behandeling van de omvangrijke zaak, die zich afspeelt tegen de achtergrond van wat de 'mocro-oorlog' wordt genoemd, worden drie weken uitgetrokken. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl