Nieuws

Geen nachtelijke treinen tussen Nijmegen en Venlo

De komende maanden rijden er in de nacht van woensdag op donderdag en van donderdag op vrijdag geen treinen tussen Nijmegen en Venlo. © Archief Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De komende maanden rijden er in de nacht van woensdag op donderdag en van donderdag op vrijdag geen treinen tussen Nijmegen en Venlo.
Tussen Nijmegen en Venlo vernieuwt ProRail de treinbeveiliging op de noordelijke Maaslijn. Daarom heeft ProRail ervoor gekozen om daar standaard het treinverkeer stil te leggen in de nachten van woensdag op donderdag en in de nachten van donderdag op vrijdag na 21.00 uur. In die periodes zet Arriva op de noordelijke Maaslijn treinvervangend vervoer in. Dit zal duren tot en met september.

Nieuwe apparatuur en kabels

Voor de vernieuwing van de treinbeveiliging vervangt ProRail alle apparatuur en kabels en leidingen waarmee seinen, wissels en overwegen worden bediend. Het moet ervoor zorgen dat treinen veilig van A naar B kunnen rijden. Het systeem detecteert treinen en zorgt dat seinen, wissels en overwegen in de juiste stand staan wanneer een trein passeert.

Einde van de koperen leiding

Het huidige systeem wordt al tientallen jaren gebruikt en op een aantal plekken naderen kabels en seinen het einde van hun levensduur. Om onnodige storingen te voorkomen is het daarom volgens ProRail tijd voor vernieuwing. Dat nieuwe systeem werkt niet meer via koperen leidingen, maar via glasvezel.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl