Nieuws

Honderden nieuwe banen in Zaltbommel: DHL bouwt groot sorteercentrum

Pakketbezorger DHL gaat in Zaltbommel een nieuw sorteercentrum voor e-commerce bouwen. Dat levert volgens het bedrijf zo'n 350 nieuwe banen op. © DHL
ZALTBOMMEL - Pakketbezorger DHL gaat in Zaltbommel een nieuw sorteercentrum voor e-commerce bouwen. Dat levert volgens het bedrijf zo'n 350 nieuwe banen op.
Het sorteercentrum voor pakketten komt op bedrijventerrein De Wildeman. Met de bouw is een investering van 84 miljoen euro gemoeid. Dagelijks moeten er straks een half miljoen pakketten worden verwerkt.
Wethouder Han Looijen over het nieuwe sorteercentrum van DHL in Zaltbommel en de werkgelegendheid. De tekst loopt door onder de video.
Wethouder Han Looijen over het nieuwe sorteercentrum van DHL in Zaltbommel en de werkgelegendheid

Grootste van Nederland

Met de bouw van het sorteercentrum wordt deze maand nog begonnen. Het is de bedoeling dat het in het najaar van 2019 in bedrijf is. DHL heeft al vijftien van dergelijke centra in Nederland, maar het sorteercentrum in Zaltbommel wordt het grootste.
(tekst loopt door onder de foto)
Foto: DHL

Duurzaam én gasloos

DHL zegt dat het gekozen heeft voor vestiging op een duurzaam bedrijventerrein omdat dit aansluit bij zijn milieudoelstellingen. Het sorteercentrum in Zaltbommel wordt ook het eerste dat volledig gasloos is. Het gebouw wordt uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom, ook voor het opladen van elektrische bestelauto’s en vrachtwagens.  
Wethouder Han Looijen is blij met het nieuwe sorteercentrum. 'Er komen 350 arbeidsplaatsen van vmbo tot en met universitair niveau. Echt een breed scala dat we ook wel nodig hebben in deze regio.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl