Circus verruilt olifanten voor poppen

ARNHEM - 'Wij hebben besloten om verder te gaan met een poppentheater', zegt Heinrich Neigert, de leider van het Europa-Theater. Vroeger waren we met 80 dieren en bijna 100 wagens onderweg, maar dat kun je tegenwoordig niet meer financieren. Iedereen van de familie Neigert is na het stoppen van het familiecircus zijn eigen weg gegaan.

Verslaggever Alrik Seidel van het Duitse Studio47 neemt voor de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa een kijkje in het Europa-Theater van Heinrich Neigert.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Samenwerking

Omroep Gelderland werkt samen met L1 en Studio47 uit Duisburg aan de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa. Het betreft een bijzonder grensoverschrijdend project. De komende weken maken verslaggevers van de omroepen reportages over onderwerpen die aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens spelen. 

24 reportages

De serie Buren in Europa omvat 24 reportages over onderwerpen, variërend van verplichte Duitse les op Achterhoekse basisscholen tot de gezamenlijke Duits-Limburgse ambulancedienst. Centraal staat hoe inwoners van het grensgebied aankijken tegen elkaar en welke rol de grens nog speelt in ons dagelijks leven.

Bekijk hier de filmpjes die al uitgezonden zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Buren in Europa Nieuws
Deel dit artikel: