Nieuws

Vluchtende motorrijder gepakt na klopjacht met heli

Na een lange achtervolging over de Veluwe heeft de politie zondag een op de vlucht geslagen motorrijder opgepakt. © AS Media
NIJKERK - Na een lange achtervolging over de Veluwe heeft de politie zondag een op de vlucht geslagen motorrijder opgepakt.
Volgens de politie was de man eerder op de dag in aanrijding gekomen met een motoragent nadat hij 'zeer fors' de snelheid overschreed. De motoragent kwam daarbij ten val. Vervolgens is de motorrijder weggereden waarna de politie de achtervolging inzette. Deze ging via Nijkerk, naar Putten en weer terug naar Nijkerk.

Motor in beslag genomen

Bij de klopjacht werden meerdere auto's en een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk is de man opgepakt op de Van Olde Barnevelstraat in Nijkerk, waar zijn ouders wonen. De politie heeft de motor in beslag genomen en het rijbewijs ingevorderd. 
Diverse media melden dat de motorrijder deel uitmaakte van de Dutch Ride Out 2018, een onaangekondigd motorevenement dat deze zondag plaatsvindt. De politie noemt dat tegenover Omroep Gelderland vooralsnog 'speculatie'. Dat kan pas worden vastgesteld na verhoor, aldus een woordvoerder. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl