Amira: 'Ik heb een goed leven in Zuid-Afrika'

ARNHEM - Amira Willighagen, de 14-jarige Nijmeegse operazangeres, verhuisde onlangs naar Zuid-Afrika om meer te kunnen optreden. Het leven daar bevalt haar goed, zegt ze tegen Daan Hartgers in het radioprogramma Zin in Zondag.

Amira verhuisde met haar broer Fincent en moeder Frieda naar Zuid-Afrika, omdat ze daar haar carrière beter kan ontwikkelen. Het leven in Zuid-Afrika bevalt haar goed. 'Ik heb leuke vriendinnen gemaakt op school en ben daar met open armen ontvangen.' Toch is school daar heel anders dan in Nederland. 'Ze zijn wel heel erg gedisciplineerd en ik moet ontzettend wennen aan de schooluniformen.' 

Luister hier alvast het hele interview met Amira terug:

Ook het wonen gaat net iets anders dan hier. 'We zouden in een mooi huis gaan wonen alleen de koop gaat niet door. Daarom zitten we nu tijdelijk in een bed and breakfast. 

Nieuwe album

Deze maand kwam Amira's derde album uit, getiteld 'With all my heart'. 'Er staan licht klassieke nummers op. 'Ik zing gewoon nummers met een operastem', legt ze uit. Die liedjes liggen gemakkelijker in het gehoor. Vorige week zong ze in De Week van Gelderland al een nummer van deze cd. 

Tekst gaat verder onder de video:

Druk met stichting

Naast het zingen is Amira druk met een stichting waar ze zich met hart en ziel voor inzet: Stichting Gelukskinders. Daarmee probeert Amira ervoor te zorgen dat kinderen de mogelijkheid krijgen om te spelen. 'In Nederland is het heel logisch dat je een speeltuintje om de hoek hebt, hier in Zuid-Arika is dat niet zo.' Ook Sardha Gouri van de stichting is erg blij met de inzet van Amira. 'Het is zo mooi om te zien dat kinderen zich inzetten voor andere kinderen.'

Amira voegt eraan toe dat het ontzettend mooi is om te zien hoe wild de kinderen allemaal worden zodra ze op de speeltoestellen mogen klimmen. 'Ik weet zelf hoe leuk dat is omdat ik dat hier gewend ben, daar niet en als ik dat kan geven vind ik heel mooi.' In juni wordt er weer een nieuwe speeltuin geopend.

Zie ook: Amira is even terug uit Zuid-Afrika: 'We zijn met open armen ontvangen, maar ik mis mijn katten'

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Arnhem Radio Showbizz Nieuws
Deel dit artikel: