Nieuws

Voetbalclub rouwt na tragische dood teamgenoot: 'Het is een zware dag'

ZALTBOMMEL - Bij voetbalclub Nivo Sparta uit Zaltbommel is zaterdagmiddag stilgestaan bij het overlijden van een van hun spelers, de 28-jarige Mebrie. Er waren fakkels, een minuut stilte en spelers droegen rouwbanden.
De man uit Zaltbommel verdronk donderdag in de Waal bij Brakel, nadat hij in een auto in het water was beland. Ook een 33-jarige plaatsgenoot kwam om het leven.
De uit Eritrea afkomstig Mebrie speelde bij Nivo Sparta in het achtste elftal. De wedstrijd van dat team ging vanmiddag niet door. In plaats daarvan kwamen de spelers bij elkaar op de voetbalvereniging. 'Zij waren zwaar aangeslagen', vertelt clubvoorzitter Bert Wernke.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
Voetbalclub rouwt na tragische dood teamgenoot: 'Het is een zware dag'

'Het leven is oneerlijk'

Mebrie was zo'n drie jaar lid van de club. Uitgerekend vandaag speelde het eerste elftal de topper tegen Almkerk. Beide teams hebben evenveel punten in de 2e Klasse F.
'Het is een zware dag voor ons', vertelt Wernke. 'Een mooie wedstrijd wordt overschaduwd door een enorm trieste gebeurtenis: het overlijden van een gewaardeerd lid van onze club. Daar hebben we heel veel moeite mee.'
Op de Facebookpagina van het achtste efltal staat: Het leven is oneerlijk. Voor de tegenstander vanaf nu ook, want wij voetballen vanaf nu altijd met twaalf man!

Fakkels in plaats van vuurwerk

'We nemen vandaag op gepaste wijze afscheid van hem en geven hem de eer die hij verdient', zei Wernke voorafgaand aan de wedstrijd. Bij het duel zou aanvankelijk heel veel vuurwerk zijn, maar dat ging vanwege het overlijden niet door. In plaats daarvan zijn fakkels afgestoken. 
De toedracht van het drama in Brakel wordt nog onderzocht, maar de politie gaat uit van een noodlottig ongeluk.
Rouwbanden bij het eerste team - Foto: Omroep Gelderland
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl