Nieuws

Van peperduur tot spotgoedkoop: binnengluren in Gelderse woningen

De overeenkomst tussen een appartementje in Wageningen (64.500 euro) en een enorme villa in Lunteren voor 1,7 miljoen euro: je kunt er vandaag binnengluren. Bijna 2200 huizenbezitters in Gelderland openen vandaag de deuren voor het publiek. © Funda
ARNHEM - De overeenkomst tussen een appartementje in Wageningen (64.500 euro) en een enorme villa in Lunteren voor 1,7 miljoen euro: je kunt er vandaag binnengluren. Bijna 2200 huizenbezitters in Gelderland openen vandaag de deuren voor het publiek.
Het aantal deelnemers aan de Open Huizen Dag ligt in onze regio een stuk lager dan tijdens de vorige editie. Vooral in de stedelijke gebieden gaat het namelijk goed met de huizenverkoop. 'Als dit zo doorgaat wordt de spoeling dun. De vraag is dan groter dan het aanbod. Een beetje Amsterdamse toestanden dus', vertelde een makelaar uit Culemborg eerder aan Omroep Gelderland.

Fors minder huizen Arnhem en Nijmegen

In Nijmegen deden bij de laatste editie van de Open Huizen Dag eind september nog 200 huizenbezitters aan het evenement mee om van hun stulpje af te komen, nu zijn dat er maar 69. Ook in Arnhem worden vandaag minder huizen aangeprezen. Dat waren er eind september 132, nu slechts 100.
Toch staat er nog genoeg leuks te koop in de provincie, bijvoorbeeld in Wageningen. Aan de Generaal Foulkesweg staat het goedkoopste huis te koop van deze editie. Je moet het doen met 65 vierkante meter en betaalt 460 euro per maand aan de vereniging van eigenaren. Maar je zit wel voor 64.500 euro in je eigen koophuis. 
Foto van goedkoopste appartement, Funda
De overeenkomst tussen een appartementje in Wageningen (64.500 euro) en een enorme villa in Lunteren voor 1,7 miljoen euro: je kunt er vandaag binnengluren. Bijna 2200 huizenbezitters in Gelderland openen vandaag de deuren voor het publiek.
Een buitenkansje dus. Maar wie een appartement zoekt, is toch het slechtst af. Maar 184 bezitters van zulke stulpjes houden vandaag open huis. Vooral mensen die tevreden zijn met een huis van niet meer dan 150 vierkante meter, bestaande bouw en een tuin kunnen vandaag spekkoper zijn, want die categorie is flink vertegenwoordigd bij de huizen die vandaag de deur open zetten.

Duurste huis van Gelderland

In Lunteren staat het allerduurste huis van deze Open Huizen Dag in Gelderland. Voor een slordige 1,7 miljoen euro woon je in een gigantische villa met 730 vierkante meter woonoppervlakte. 'De mooie parkachtige tuin met uitzicht op de uitgestrekte bossen maakt het geheel voor de natuur- en rustliefhebber zeer geliefd', valt er te lezen in de advertentie. Wel even de portemonnee trekken.
Foto van duurste huis, Funda
De overeenkomst tussen een appartementje in Wageningen (64.500 euro) en een enorme villa in Lunteren voor 1,7 miljoen euro: je kunt er vandaag binnengluren. Bijna 2200 huizenbezitters in Gelderland openen vandaag de deuren voor het publiek.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl