Nieuws

IJs, terras en barbecue: het wordt de eerste warme lentedag

Lentezon in Tiel
In slagerijen, ijssalons en de horeca zal de afgelopen dagen handenwrijvend het weerbericht zijn gevolgd. Terecht, want het wordt dit weekend 'verrukkelijk lenteweer', weet weerman Tom van der Spek van MeteoGroup in Wageningen. © ANP
WAGENINGEN - In slagerijen, ijssalons en de horeca zal de afgelopen dagen handenwrijvend het weerbericht zijn gevolgd. Terecht, want het wordt dit weekend 'verrukkelijk lenteweer', weet weerman Tom van der Spek van MeteoGroup in Wageningen.
De maximumtemperatuur is in deze periode van het jaar normaal gesproken zo'n 13 graden, maar vandaag gaan we ruim door de 20 graden heen. Dat betekent officieel de eerste warme lentedag van het jaar.
In een deel van Gelderland stijgt de temperatuur naar 21 graden en in het Rijk van Nijmegen kan het kwik zelfs de 22 graden aantikken.
De hogere temperaturen zijn voorlopig nog niet de provincie uit. Zondag is er wel iets meer sluierbewolking, maar de temperatuur blijft zo goed als gelijk. Maandag is het iets minder warm en wordt alleen lokaal de 20 graden nog gehaald.

Plantjes

Vanaf dinsdag is het echt over met de pret. Een storing gooit roet in het eten en veroorzaakt ook een enkele regenbui, iets dat wel weer goed nieuws is voor de plantjes.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl