Nieuws

Speurhonden ingezet bij zoekactie naar slachtoffers ongeluk Brakel

BRAKEL - De politie zet speurhonden in bij de zoektocht naar eventuele andere slachtoffers van het ongeval donderdagavond in Brakel. Deze dieren zijn gespecialiseerd in het ruiken van stoffelijke overschotten in het water. Bij het ongeluk bij de Veerdam kwam een 33-jarige man uit Zaltbommel om het leven.
Volgens verslaggever Annemieke Schakelaar zijn er ook twee politieboten met sonar het gebied aan het uitkammen. Eerder werden een politiehelikopter en drones ingezet. Deze zijn inmiddels weer vertrokken.
Tekst gaat verder onder de video:
Een politiehelikopter is ingezet bij de zoektocht op de Waal
Het ongeval blijft overigens niet onopgemerkt. Al bijna de hele dag is het een komen en gaan van mensen die komen kijken naar wat er precies is gebeurd.

Meer mensen in auto

Door nog onbekende oorzaak belandde een auto donderdagavond in de Waal. De 33-jarige man uit Zaltbommel kwam hierbij om het leven. De politie heeft het sterke vermoeden dat er meerdere personen in de auto zaten.
Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen is deze vrijdag bezig met een onderzoek.
De gevonden auto is onderzocht door de Verkeersongevallenanalyse (VOA). Er lijkt geen aanrijding te hebben plaatsgevonden voordat het voertuig in het water belandde. Het onderzoek naar de toedracht is nog bezig.
De tekst gaat verder onder de video.
Zoekactie op Waal naar slachtoffers ongeluk Brakel

Omstanders zagen auto drijven

Donderdagavond rond 22.50 uur zagen omstanders lampen van een auto in het water bij de Veerdam, vlakbij de pont naar Herwijnen. Bijna twee uur na de melding werd het lichaam van de man gevonden. In de loop van de nacht is ook de auto uit het water getakeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!