Plan voor tunnel bij spoorwegovergang Wolfheze

WOLFHEZE - De provincie Gelderland, gemeente Renkum en ProRail gaan een plan uitwerken om de veiligheid van de spoorwegovergang bij station Wolfheze te verbeteren. In het plan staat dat er een tunnel komt voor langzaam en snelverkeer. Ook wordt de toegang tot het perron verbeterd. Eind dit jaar wordt besloten of de tunnel daadwerkelijk wordt aangelegd.

De tunnel moet op de plek komen van de spoorwegovergang. Deze moet ervoor zorgen dat 'er een veilige situatie ontstaat voor weggebruikers én machinisten'. Ook wordt volgens de drie partijen de dienstregeling betrouwbaarder. 

Volgens het plan wordt de hoofdroute vanaf de N224 naar Renkum de voorkeursroute voor verkeer naar Wolfheze. Ook zouden er door het verdwijnen van de spoorwegovergang meer treinen kunnen rijden én zou de ICE-verbinding verbeteren.

Niet rolstoelvriendelijk

De kosten voor de aanleg van de tunnel worden nu geschat op negentien miljoen euro. De provincie en gemeenten hopen dat de overheid hier ook een gedeelte van betaalt. Als het plan doorgaat, start de bouw van de tunnel tussen 2022 en 2024.

Naast de tunnel moeten er ook trappen en liften naar het perron komen. Dat is noodzakelijk, omdat hier vaak veel kritiek op is. Zo waren perron 2 en 3 op station Wolfheze vorig jaar genomineerd voor de titel 'meest rolstoelontoegankelijke plek van Nederland'. De perrons eindigden uiteindelijk op de tweede plek, achter een tennisclub in het Brabantse Best.

In onderstaande video wordt het rolstoelprobleem bij perron 2 en 3 uitgelegd:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Renkum Wolfheze Nieuws
Deel dit artikel: