Nieuws

Het wordt 18 graden, maar de provincie gaat zout strooien

Wie zuinig is op zijn motor kan volgende week de A348 beter mijden. De provincie laat daar dinsdag en vrijdag zout strooien en dat kan het chroom van de motor aantasten. © ANP
RHEDEN - Wie zuinig is op zijn motor kan volgende week de A348 beter mijden. De provincie laat daar dinsdag en vrijdag zout strooien en dat kan het chroom van de motor aantasten.
De timing is opvallend, want het wordt dinsdag 18 graden. Het zout wordt gestrooid op de A348 tot de afslag Rheden en op het fietspad bij de parallelweg tussen Doesburg en Dieren, de N317. 
Het is een proef van de provincie als onderdeel van een aanbesteding. Leveranciers mogen laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van de bestrijding van gladheid. De provincie beslist daarna wie de klus krijgt.

Tussen het verkeer

De wegen blijven open tijdens de proef. De strooiauto's rijden gewoon tussen het verkeer. Dat kan voor wat oponthoud zorgen, meldt de provincie.
Dit weekend gaan weer veel motorrijders de weg op. Verslaggever Marc Loeven was bij de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, in een motorzaak in Zelhem: