Nieuws

20 graden? Allemaal de weg op!

ZELHEM - We tikken dit weekend misschien wel de 20 graden aan. En dat betekent dat we weer massaal buiten gaan recreëren. Verkopers van race- en toerfietsen kunnen het deze dagen bijna niet aan. Ook in winkels voor hardloopschoenen is het topdrukte. En motorzaken hebben hun werkplaatsen vol staan met bolides waaraan nog 'even' iets moet gebeuren.
De werkplaats van motorzaak MotoPort aan de Brinkweg in Zelhem staat helemaal vol. Toch is het de bedoeling dat de ruimte op het eind van de dag weer helemaal leeg is. De bezetting is op volle sterkte om alle motoren rijklaar te krijgen. Een beurtje, een bandje, een nieuwe accu: het moet allemaal vandaag klaar, want morgen moet er gereden worden.
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):
20 graden? Allemaal de weg op!

Kapotte accu

Vooral de accu's gaan deze dagen hard, weet eigenaar Engbers. Hij heeft er nu nog genoeg, maar de ervaring leert dat het dit weekend wel eens heel hard kan gaan. 'Dan proberen ze hun motor te starten, komen erachter dat de accu het begeven heeft en dan komen ze in allerijl een nieuwe halen', aldus Engbers. Zijn personeel is vrijdag begonnen om 8.30 uur negen en de monteurs werken de hele dag door om alle motoren klaar te krijgen.
Is het nu in de werkplaats volle bak, zaterdag staat er extra personeel in de winkel. 'Dan komen de mensen die niets gepland hebben', weet Engbers. 'Die halen hun motor uit de schuur en dan start-ie niet. 'Dan komen ze toch snel hierheen voor een nieuwe accu en een paar blikken olie.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl