Koopzondag deze zomer een feit in Harderwijk

HARDERWIJK - Een ruime meerderheid van de Harderwijkse gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met een motie om nog deze zomer de koopzondag in Harderwijk mogelijk te maken.

De motie werd ingediend door de partijen Harderwijk Anders, VVD Harderwijk-Hierden, PvdA en D66, waardoor er bij voorbaat al een meerderheid was. 

Het was donderdagavond de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeenteraad in Harderwijk. In de motie werd gevraagd om de verordening winkeltijden te wijzigen, wat de koopzondag in Harderwijk mogelijk maakt. 21 van de 29 raadsleden stemden voor de motie.

Verslaggever Maaike de Glee was donderdagavond bij de raadsvergadering:

Nog voor toeristenseizoen kogel door de kerk

Momenteel zijn de verkenningen voor een nieuwe coalitie volop gaande. Omdat nog niet duidelijk is hoelang de onderhandelingen gaan duren, wilden de grootste partijen van Harderwijk; Harderwijk Anders en de VVD dat de raad alvast instemming zou geven met een voorlopige wijziging van de verordening winkeltijden. Dit maakt het mogelijk dat ondernemers nog dit toeristenseizoen op zondag hun winkels kunnen openen.

Tijdens hoogseizoen iedere zondag open

De zondagsopenstelling geldt van juli tot en met augustus voor iedere zondag. Buiten die periode kunnen winkels 1 zondag per maand open, rond de feestdagen kan dat vaker. Hoe de invulling van de koopzondagen er definitief uit komt te zien in Harderwijk, zal pas na de coalitievorming gaan blijken.

Zie ook: Eerste zwaarbevochten koopzondag in christelijk Harderwijk druk bezocht

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk
Deel dit artikel: