Nieuws

Man verwekt kinderen bij stiefdochters: cel en tbs geëist

Het Openbaar Ministerie heeft 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 42-jarige man uit Kerkdriel. Hij zou zijn stiefdochters van 13 en 15 stelselmatig hebben misbruikt en daarbij kinderen hebben verwekt. © ANP (archief
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie heeft 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 42-jarige man uit Kerkdriel. Hij zou zijn stiefdochters van 13 en 15 stelselmatig hebben misbruikt en daarbij kinderen hebben verwekt.
Volgens De Gelderlander heeft de man tussen 2011 en 2016 tientallen keren seks met de meisjes gehad. Ze waren 13 en 15 toen ze zwanger raakten. Dit gebeurde in de zomer van 2014 en het voorjaar van 2015. De twee zusjes wisten niet van elkaar dat ze misbruikt werden. 
De 42-jarige man sloeg toe als hij alleen thuis was met de meisjes of nam er een mee in de auto. Dat gebeurde vaak onder invloed van drugs en alcohol. Ook pakte hij dan de telefoon af en die kregen de meisjes pas terug in ruil voor seks.

Moeder greep niet in

De moeder zou op de hoogte zijn van het misbruik, maar heeft nooit ingegrepen. Ze zou zelfs de jongste dochter hebben geprobeerd over te halen om geen aangifte te doen. Volgens de meisjes was de man agressief en intimiderend. 
Het OM wil dat de verdachte ook 20.000 euro smartengeld en ruim 35.000 euro schadevergoeding betaalt.
De rechtbank doet op 17 april uitspraak in de zaak.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl