Nieuws

Statushouders krijgen kans op arbeidsmarkt

Het Graafschap College organiseert samen met uitzendbureaus en gemeenten uit de Achterhoek een opleidingsproject voor statushouders. Het project wil het tekort aan personeel op de arbeidsmarkt verkleinen en statushouders een betere kans bieden.
ULFT - Het Graafschap College organiseert samen met uitzendbureaus en gemeenten uit de Achterhoek een opleidingsproject voor statushouders. Het project wil het tekort aan personeel op de arbeidsmarkt verkleinen en statushouders een betere kans bieden.
'Wij zien vanuit onze zakelijke relaties dat wij niet meer altijd de mensen kunnen leveren die zij vragen', laat Lisette Weikamp van uitzendbureau Adecco weten. 'Aan de andere kant zien wij een hele grote doelgroep mensen die wij niet kunnen bemiddelen naar een baan.'
Door deel te nemen aan dit project hoopt ze een oplossing te creëren voor de bedrijven en ook voor de statushouders. 'Dat is naast maatschappelijk verantwoord ondernemen een waanzinnige kans', aldus Weikamp.
De tekst gaat verder onder de video.
De statushouders zijn zich bewust van de mogelijkheid die ze geboden wordt. 'Ik ben blij dat ik veel contact ga maken met mensen', vertelt deelnemer Ayham Alzen enthousiast. 'Dat is ook goed voor mijn taal.'

'Een half uur te vroeg'

De taalbarrière is voor de meeste statushouders het grootste probleem in hun zoektocht naar een baan. Door middel van dit project wordt dat obstakel weggehaald. 'Ze waren allemaal een half uur te vroeg, dus ze zijn heel enthousiast om te beginnen'', aldus coördinator Debby Heltzel van het Graafschap College.