Veel jeugd bij Duitse harmonie, een kijkje in Selfkant

GANGELT - Buren in Europa kijkt bij de muziekvereniging in Langbroich. Dat is een klein dorpje van de gemeente Gangelt in de Selfkant. Na de Tweede Wereldoorlog was het gebied eerst een tijdje van Nederland. In de jaren zestig kwam het weer bij Duitsland.

Het is een kleine harmonie, Mittelstufe zoals ze dat in Duitsland noemen. Met veel jeugd. Gelukkig, zeggen de muzikanten.

Samenwerking

Omroep Gelderland werkt samen met L1 en het Duitse Studio 47 uit Duisburg aan de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa. Het betreft een bijzonder grensoverschrijdend project. De komende weken maken verslaggevers van de omroepen reportages over onderwerpen die aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens spelen. 

Kijk hier naar het filmpje over Gangelt (tekst gaat verder onder de video):

24 reportages

De serie Buren in Europa omvat 24 reportages over onderwerpen, variërend van verplichte Duitse les op Achterhoekse basisscholen tot de gezamenlijke Duits-Limburgse ambulancedienst. Centraal staat hoe inwoners van het grensgebied aankijken tegen elkaar en welke rol de grens nog speelt in ons dagelijks leven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Buren in Europa Nieuws
Deel dit artikel: