Nieuws

Zwak De Graafschap doet goede zaken in flets duel met ultra-defensief RKC (1-0)

De Graafschap wint nipt in flets duel met RKC
De Graafschap speelt vanavond thuis tegen RKC Waalwijk. Vooraf wordt ook de nieuwe supporterskantine officieel in gebruik genomen. Volg hier alles in het liveblog
DOETINCHEM - De Graafschap speelt vanavond thuis tegen RKC Waalwijk. Vooraf wordt ook de nieuwe supporterskantine officieel in gebruik genomen. Volg hier alles in het liveblog

EINDSTAND 1-0

90+4: De Graafschap pakt drie belangrijke punten en verslaat een pover RKC. Er viel heel weinig te genieten vanavond.
85e: het verzet van RKC is de hele tweede helft al minimaal. De Graafschap gaat hier drie belangrijke punten pakken en is heel dicht bij de play-offs.
83e: dubbele wissel bij De Graafschap.  Burgzorg en Olijve erop, Van Mieghem en El Jebli eraf. Sjoerd Ars de hele wedstrijd dus op de bank

GOAL!!! 79e: De Graafschap dan toch op 1-0. Tissoudali tikt binnen bij de tweede paal na goed werk op rechts van Abena. Bal blijft een beetje hangen in de kluts.

77e: Burgzorg, die deze week een contract tekende, gaat er inkomen voor het laatste kwartiertje.
70e: Opvallend feitje! Zoals NEC en De Graafschap er op dit moment voor staan, wordt het in de eerste ronde van de play-offs NEC - De Graafschap.
66e: De Graafschap zet het ultra-defensieve RKC nu eindelijk wat meer onder druk. El Jebli met een fraai schot van links dat net voorlangs zeilt.
60e: scherpe steekbal van Diemers op Van Mieghem die geblesseerd raakt als Vaessen uit zijn doel komt. De topscorer moet even naar de kant, maar kan door.
58e: Nieuwpoort schampt de bal met het hoofd, maar zijn inzet gaat nog ruim voorlangs.
57e: Bart Straalman komt alsnog in de ploeg voor Kevin van Diermen. De eerste wissel
55e: De Graafschap laat in thuiswedstrijden dit seizoen veel te weinig zien, weet ook trainer Henk de Jong
50e: Hopelijk wordt het wat beter in de tweede helft (foto Will Kuijpers). Hier werkt oud-Graafschap speler Henrico Drost de bal weg.
46e: Bij het begin van de tweede helft krijgt Amatkaryo direct een dot van een kans vrij voor Bednarek. De Graafschap komt goed weg.
45e: na een slechte eerste helft zoeken beide ploegen de kleedkamers op in Doetinchem. Het is dus rust en de stand kan niet anders dan 0-0 zijn.
35e: zelfs bij het over het algemeen positieve publiek van De Graafschap wat gemopper en gefluit. We zien een saai duel tot nu toe zonder kansen.
26e: al bijna een half uur op de klok in Doetinchem. Het valt tegen. Veel slordigheden, nauwelijks diepgang en weinig tempo in het spel van De Graafschap.
bij de reservespelers heeft Sjoerd Ars oog voor de camera. Reservekeeper Etemadi wil juist weer niet gefilmd worden
15e: matige start van De Graafschap in dit paasweekend waarin de Achterhoekse club twee maal thuis speelt en de play-offs om promotie kan veilig stellen. Tot nu toe gebeurt er tegen RKC nog weinig
7e: kans voor Fabian Serrarens, terug van een schorsing. Spits wacht iets te lang, schot wordt geblokt.
5e: Kevin van Diermen krijgt nu al geel. De centrumverdediger heeft net als tegen NEC een basisplek.
voor de aftrap ontvangt Mark Diemers nog de Bronzen Stier voor de beste speler van de derde periode. Later daar een foto van in dit liveblog.
20.00 uur: De spelers komen het veld op. De Vijverberg vanavond gevuld met ongeveer7500 toeschouwers.
Tarik Tissoudali met achter zich Mark Diemers die zo dadelijk de Bronzen Stier ontvangt als beste speler van de afgelopen periode in de Jupiler League.
Concentratie vlak voor de aftrap in de tunnel bij aanvoerder Sven NIeuwpoort die terugkeert van een wedstrijd schorsing.
19.45 uur: De trainers Henk de Jong en Hans de Koning (RKC Waalwijk) schudden elkaar de hand op De Vijverberg
19.30 uur: ondertussen is de voorbereiding op de wedstrijd uiteraard in volle gang. Hier de reserves met onder meer Ars, Straalman en Van Overbeek.
Zo ziet de nieuwe kantine er uit. Een enorme verbetering ten opzichte van de oude situatie. Maanden is er aan gewerkt, nu is ie helemaal af.
19.25 uur: Natuurlijk mag Bennie Jolink niet ontbreken bij dit feestje, maar de beroemde Achterhoeker is wat aan de late kant (foto Will Kuijpers)
19.20 uur: Ron Olyslager, één van de clubiconen van de Graafschap, was aanwezig bij de onthulling van één van de afbeeldingen op de muur
Het is druk bij de opening van het fanhome achter de Spinnenkop. In het midden Herman Vergeer, al meer dan veertig jaar betrokken als vrijwilliger bij De Graafschap.
19.15 uur: het nieuwe home biedt plaats aan ongeveer 800 mensen.
Vanavond wordt officieel de nieuwe supporterskantine geopend op het Spinnekoppenplein. De financiering is nog niet helemaal rond. Er is nog ongeveer 70 duizend euro om de totale kosten van ruim 3 ton van dit fraaie onderkomen te dekken. Klik hieronder voor een kort filmpje waarbij oud-trainer Simon Kistemaker tevoorschijn komt op een grote afbeelding..
Nieuw supportershome De Graafschap officieel geopend
18.45 uur: De verwachting was dat Bart Straalman in de basis zou starten naast Sven Nieuwpoort. De Winterswijker zit echter op de bank. Kevin van Diermen heeft opnieuw een plek in het elftal gekregen.
18.30 uur: de vlaggen staan klaar voor dit dubbele weekend met twee thuiswedstrijden in drie dagen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!