Nieuws

Man mag een jaar niet rijden na aanrijden agent

Een 24-jarige man uit Winssen (gemeente Beuningen) mag een jaar lang niet rijden, omdat hij met zijn auto een agent heeft aangereden. Ook heeft hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand en een taakstraf van 180 uur gekregen. Verder moet hij een leefstijltraining volgen en de agent een schadevergoeding van 800 euro betalen. © Politie Nijmegen-Zuid
WINSSEN - Een 24-jarige man uit Winssen (gemeente Beuningen) mag een jaar lang niet rijden, omdat hij met zijn auto een agent heeft aangereden. Ook heeft hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand en een taakstraf van 180 uur gekregen. Verder moet hij een leefstijltraining volgen en de agent een schadevergoeding van 800 euro betalen.
De agent dwong de man op 20 maart 2017 in Ewijk (ook gemeente Beuningen) te stoppen. De man racete weg, reed drie keer door rood en haalde snelheden van meer dan 100 kilometer per uur.
Toen hij achter een vrachtwagen stil kwam te staan, reed de politie hem klem. De man reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en raakte de agent, die daarbij gewond raakte aan zijn knie.

Waarschuwingsschot

De politie loste een waarschuwingsschot, maar verloor hem vervolgens in Ewijk uit het oog. Even verderop reed de man zijn auto total loss tegen een boom en lantaarnpaal. Hij sloeg op de vlucht, maar werd later aangehouden. De man bleek gedronken te hebben.
Tekst gaat verder onder de foto (foto: Politie Nijmegen-Zuid)
De straf was lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechter vindt niet dat bewezen is dat de man zich schuldig maakte aan een poging tot zware mishandeling. Ook is niet bewezen dat hij een andere politieman die dag bedreigd heeft.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl