Nieuws

Spannende dag voor veel wandelaars: mag ik meedoen aan de Vierdaagse?

Het is een spannende dag voor veel wandelaars. Het wordt vanmiddag duidelijk wie mee mag doen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Daarvoor vindt een loting plaats. © ANP
NIJMEGEN - Het is een spannende dag voor veel wandelaars. Het wordt vanmiddag duidelijk wie mee mag doen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Daarvoor vindt een loting plaats.
Er hebben zich dit jaar zo'n 1700 wandelaars meer ingeschreven voor de Vierdaagse van Nijmegen dan vorig jaar. De organisatie van de Vierdaagse verhoogde dit jaar het inschrijfgeld voor de deelnemers met 25 procent, van 64 euro naar 80 euro. Dat riep gemengde reacties op: van begrip tot woede. Maar het weerhield mensen er dus niet van om zich aan te melden. Dit jaar schreven 52.669 wandelaars zich in.
Een groot aantal wandelaars is al zeker van deelname, omdat ze in een bepaald jaar geboren zijn of eerdere edities succesvol hebben uitliepen. De rest is voor deelname afhankelijk van de loting.
Jennifer Bus namens de organisatie: 'De loting wordt onder toezicht van een notaris verricht. Rond half vijf weten de mensen of ze mee mogen doen. Ze krijgen dan een mail met de uitkomst van de loting. Dat gaat allemaal digitaal, dus geen loting met balletjes ofzo.'

47.000 wandelaars

In totaal mogen er dit jaar in juli 47.000 wandelaars deelnemen aan het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld, dat in juli plaatsvindt.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl