Nieuws

Fraude: justitie wil celstraf voor man van 70

Justitie eist een celstraf tegen een man van 70 uit West Maas en Waal. De man verdwijnt, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, voor 6 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk, de bak in voor faillissementsfraude. De proeftijd is twee jaar.
ARNHEM - Justitie eist een celstraf tegen een man van 70 uit West Maas en Waal. De man verdwijnt, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, voor 6 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk, de bak in voor faillissementsfraude. De proeftijd is twee jaar.
De man werd bijna zes jaar geleden failliet verklaard door de rechtbank in Arnhem. Maar na de aanstelling van een curator bleef de verdachte in gebreke, vindt justitie.
Een curator moet er voor zorgen dat de belangen van de schuldeisers zo goed mogelijk behartigd worden en om dat te kunnen doen moet die volledig inzicht hebben in de financiële administratie van de persoon die failliet gaat.
De inwoner van West Maas en Waal werkte volgens het OM onvoldoende mee. Ook zou hij inkomsten uit een dienstverband en het bestaan van een bankrekening in Duitsland hebben verzwegen. Hierdoor kwam er minder geld in de boedel terecht.

'Lange neus naar schuldeisers'

'Verdachte heeft een lange neus getrokken naar zijn schuldeisers’, vond de officier van justitie. Als voorbeeld noemde hij dat de man vakantiereizen van zijn verzwegen inkomsten betaalde.
Het OM verwijt hem verder vervalste rekeningoverzichten aan de curator te hebben verstrekt. 
De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.
 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl