Nieuws

Vrijwilligers gezocht die iets willen betekenen voor kinderen in scheidingssituaties

Ieder kind heeft recht op omgang en een goed contact met zijn of haar ouders vindt Omgangsondersteuning Noord Veluwe (OONV). Vrijwilligers ondersteunen hierbij ouders en kinderen die te maken hebben met scheidingen.
HARDERWIJK - Ieder kind heeft recht op omgang en een goed contact met zijn of haar ouders vindt Omgangsondersteuning Noord Veluwe (OONV). Vrijwilligers ondersteunen hierbij ouders en kinderen die te maken hebben met scheidingen.
'Door verschillende omstandigheden lukt het gezinnen niet altijd om een goede omgangsregeling te creëren. Wij willen door de inzet van vrijwilligers, ouders en kinderen hier een steuntje bij in de rug bieden. Het belang van het kind staat voorop. Het doel van onze dienstverlening is om ouders en kinderen te ondersteunen bij het opbouwen en uitvoeren van de omgangsregeling met hun kinderen.' aldus het OONV. 

Zwaardere zorg voorkomen

Met het inzetten van omgangsondersteuning wil de OONV verharding van de problematiek en inzet van zwaardere zorg voorkomen. Dit willen zij bereiken door ondersteuning te bieden zodat ouders zelfstandig in staat zijn om een omgangsregeling te hanteren die niet schadelijk is voor kinderen.
Vrijwilligers Lammie Groote en Liesbeth van Musscher vertellen zaterdagmiddag bij radiopresentatrice Marel van Steenbergen waarom het soms belangrijk is om een gezin te ondersteunen.
Volgens Liesbeth is het belangrijk om het kind centraal te stellen: 'We proberen zowel de verzorgende ouder als niet-verzorgende ouder te ondersteunen en stellen het kind centraal.' Dat kan volgens Lammie mooie verhalen opleveren: 'We komen vaak in schrijnende situaties, maar we behalen vaak ook mooie resultaten dat de situatie voor het kind veilig is.'
Liesbeth vult aan: 'We willen graag bereiken dat een kind beide ouders blijft kennen. Dit lukt overigens niet altijd, omdat dan een ouder zijn kind niet centraal stelt.' Maar ze merken veel verandering als het wel lukt. 'Voor kinderen wordt de situatie rustiger. Een prettige tijd breekt dan voor hen aan.'

Nieuwe vrijwilligers

Voor deze taak zijn nieuwe vrijwilligers zeer gewenst. 'Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die ouders en kinderen willen ondersteunen bij de uitvoering van een omgangsregeling.'
Als vrijwilliger voer je werkzaamheden uit bij gescheiden ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar die in de regio Noord Veluwe wonen (gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten).
Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger meldt u dan aan op de website van Gelderland Helpt 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!