Nieuws

Geboorte of overlijden in Berg en Dal? Noodnummer bellen

De gemeente Berg en Dal gaat een week dicht. De ruim honderd computersystemen en -programma's verhuizen van het gemeentehuis in Groesbeek naar Nijmegen. In het geval van nood kunnen bewoners noodnummers bellen. © Pixabay
GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal gaat een week dicht. De ruim honderd computersystemen en -programma's verhuizen van het gemeentehuis in Groesbeek naar Nijmegen. In het geval van nood kunnen bewoners noodnummers bellen.
De computerafdeling behoort voortaan tot ICT Rijk van Nijmegen, een onderdeel van een samenwerking tussen Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen. Maar daarvoor moeten systemen worden verhuisd, een ingrijpende operatie die dagen duurt.
Dinsdag 3 april is de verhuizing afgerond, zegt woordvoerster Susan Ritzen van de gemeente.
Op de website van de gemeente Berg en Dal staan noodnummers die inwoners kunnen bellen, bijvoorbeeld bij een geboorte of overlijden. Ritzen: 'We hebben de tijdelijke sluiting ruimschoots van tevoren bekendgemaakt.'
Tot maandag was het mogelijk voor een reisdocument een spoedaanvraag te doen. Wie die de komende dagen wil doen, kan terecht bij het ministerie van Defensie, zei Ritsen dinsdag op Radio Gelderland.
 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl