Culemborgse coach schreeuwt Kiki Bertens bijna voorbij Venus Williams

MIAMI - Kiki Bertens heeft in de derde ronde van het prestigieuze WTA-tennistoernooi van Miami verzuimd om een grote zege op haar naam te schrijven. Ze kreeg drie matchpoints tegen zevenvoudig grandslamwinnares Venus Williams, maar het laatste beslissende punt wist ze toch niet te maken: 7-5, 3-6, 5-7. Elise Tamaëla uit Culemborg fungeerde als gelegenheidscoach van Bertens. En Tamaëla verrichtte bijna een wonder.

Oud-prof Tamaëla (34) kwam, zo meldt de NOS, bij 5-0 de baan op. Ze stak een peptalk af en raakte de goede snaar bij Bertens. Bertens won vervolgens zeven games op rij en de set.

Tamaëla trad op als coach, omdat de vaste coach van Bertens Raemon Sluiter teruggekeerd was naar Nederland om zijn zieke moeder terzijde te kunnen staan.

'Die score maakt geen reet uit'

De woorden van Tamaëla waren, door de aanwezigheid van microfoons op de baan, duidelijk te horen voor de tv-kijkers. 'Die score maakt geen reet uit, je komt gewoon weer bij haar. Je zit met haar mee te tennissen. Speel die zwaardere, ruime bal om haar weg te duwen. Je moet wat meer risico nemen af en toe', prentte Tamaëla Bertens in.

Uiteindelijk moest Bertens haar meerdere in Williams erkennen. Maar het coachtalent van Tamaëla was tenniscommentator en oud-speler John van Lottum opgevallen. 'Goede en duidelijke coaching. Elise Tamaëla is sowieso een talentvolle coach', twitterde Van Lottum.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Culemborg Sport
Deel dit artikel: