Nieuwe corsotent in de maak na vernietigende storm

LICHTENVOORDE - Corsoclub 6kamp in Lichtenvoorde krijgt een nieuwe bouwlocatie. De vorige werd door de januaristorm vernield. De bouwers hebben genoeg geld binnen om te beginnen met het bouwen van een nieuwe tent voor het bloemencorso, zegt secretaris van 6kamp Bart de Graaf.

Het bestuur had ruim 35.000 euro nodig voor een nieuwe tent. 'Dat geld is nog niet helemaal binnen', beaamt De Graaf, 'maar we kunnen starten.'

Kijk hier de reportage terug die Omroep Gelderland onlangs maakte. De tekst gaat verder onder de video.

Zaterdag begonnen de bouwers uit Lichtenvoorde met het leggen van de nieuwe bestrating. De Graaf: 'Daar gaan we komend weekend mee verder met, ik hoop, een man of 20 à 30. Normaal gesproken hadden we in april een start gemaakt met de bouw voor het corso in september, maar dat redden we nu niet.'

Wachten op nieuwe steigers

De steigers voor de tentenconstructie zijn wel besteld en de levering duurt naar schatting een week of drie, zegt de secretaris. 

De storm die de bouwlocatie van de corsobouwers uit Lichtenvoorde vernielde was op 18 januari. Het tentzeil was verscheurd, overal lagen stukken steiger en van de constructie was niet veel meer over.

De tent was niet verzekerd.  

Zie ook: Corsoclub zet schouders eronder na tienduizenden euro's stormschade

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Lichtenvoorde Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: