'Eigenlijk gaan alle herinneringen uit mijn kindertijd over muziek'

ARNHEM - 'Als ik muziek zou zien als een taal, dan maakt het niet uit of het de taal is van een Japanner, Pool of Fransman.' zegt Tomasz Zawierucha. 'Eigenlijk gaan alle herinneringen uit mijn kindertijd over muziek.' De professor aan de Folkwang Universiteit van de Kunsten in Essen in Duitsland staat dinsdag centraal in Buren in Europa.

Tomasz Zawierucha is professor aan de Folkwang Universiteit van de Kunsten in Essen in Duitsland. Hij staat dinsdag centraal in Buren in Europa.

Samenwerking

Omroep Gelderland werkt samen met L1 en het Duitse Studio47 uit Duisburg aan de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa. Het betreft een bijzonder grensoverschrijdend project. De komende weken maken verslaggevers van de omroepen reportages over onderwerpen die aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens spelen. 

Kijk hier naar het filmpje over Tomasz Zawierucha (tekst gaat verder onder de video):

24 reportages

De serie Buren in Europa omvat 24 reportages over onderwerpen, variërend van verplichte Duitse les op Achterhoekse basisscholen tot de gezamenlijke Duits-Limburgse ambulancedienst. Centraal staat hoe inwoners van het grensgebied aankijken tegen elkaar en welke rol de grens nog speelt in ons dagelijks leven.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Buren in Europa
Deel dit artikel: