nieuws

Op twee plekken in Dieren afsluitingen door werkzaamheden Traverse Dieren

© Studio Rheden
DIEREN - Op twee plaatsen in Dieren zijn vanaf begin april wegafsluitingen. Van 3 april tot 27 april zijn er werkzaamheden aan het Stationsplein tussen de Middelhovenstraat en de Spoorstraat. Vanaf 9 april tot augustus wordt de Edybrug, ter hoogte van de Kanaalweg bij Spankeren, vervangen.
Op het Stationsplein wordt een nieuw riool aangelegd en de rijbaan wordt opnieuw bestraat. Dit betekent dat vier weken lang geen gemotoriseerd verkeer of fietsverkeer mogelijk is tussen de Middelhovenstraat en de Spoorstraat. Er is een omleiding via de Prinsenstraat. Om te zorgen dat mensen toch zo goed mogelijk kunnen doorrijden wordt de weg tijdelijk tweerichtingsverkeer.
De Edybrug wordt helemaal vervangen vanaf 9 april tot augustus. De nieuwe brug wordt breder en er komen stoplichten. Auto’s en vrachtwagens worden tijdelijk omgeleid via de Kanaalweg-rotonde Imboslaan en de Van Rensselaerweg. De fietsdoorsteek naar de Van Rensselaerweg wordt tijdelijk geschikt gemaakt voor auto’s en vrachtwagens. Fietsers en voetgangers van en naar Spankeren worden tijdelijk omgeleid via de Spankerensebrug.
De werkzaamheden zijn naar verwachting in augustus klaar.