Nieuws

Asbestschool Heerde drie weken dicht

De asbest die woensdag in de Horsthoekschool in Heerde werd aangetroffen heeft geen gevaar opgeleverd voor de kinderen of het personeel. Wel moet het gebouw worden gesaneerd. Daardoor is de school naar verwachting maximaal drie weken gesloten. © archief Omroep Gelderland
HEERDE - De asbest die woensdag in de Horsthoekschool in Heerde werd aangetroffen heeft geen gevaar opgeleverd voor de kinderen of het personeel. Wel moet het gebouw worden gesaneerd. Daardoor is de school naar verwachting maximaal drie weken gesloten.
Donderdag was de school een dag gesloten, zodat onderzocht kon worden hoe veel asbest er in de school zit. De kankerverwekkende stof is vooral in de gang en bij de ingang van enkele lokalen aangetroffen. De asbest zit alleen op de vloer. In de lucht is geen asbest aangetroffen, waardoor de asbest niet is ingeademd en er geen risico’s zijn gelopen.
Het schoolgebouw moet wel worden gesaneerd. Omdat bij het saneren ook de vloerbedekking wordt verwijderd, moet er nieuwe vloerbedekking worden gelegd. 
De kinderen krijgen tijdelijk les in het gebouw van de Nieuwe Wisselse school in Epe. Het vervoer wordt geregeld met bussen. Ouders worden hierover apart geïnformeerd tijdens een besloten informatieavond op dinsdagavond 27 maart.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl