Nieuws

70 rackets bespannen in 24 uur, Tim uit Duiven gaat voor wereldrecord

DUIVEN - Goed materiaal wordt zwaar onderschat in de tennissport. Dat vindt de 27-jarige Tim Rothengatter uit Duiven, die rackets bespant als beroep. Daarnaast was hij wel toe aan een nieuwe uitdaging. Dus besloot hij zichzelf 24 uur lang aan het werk te zetten. En wel om een wereldrecord te vestigen.
De huidige wereldrecordhouder bespande 52 rackets in een etmaal. Tim is van plan er 70 te doen. En het mag geen haastwerk worden, want zijn klanten betalen 25 euro per racket. 'Dat geld gaat weliswaar naar het goede doel', vertelt hij. 'Maar mijn klanten gaan straks wel wedstrijden spelen met die rackets, dus ik kan het niet afraffelen.' 

Juiste snaar voor de juiste persoon

Plaspauzes of slaappauzes mogen, maar eigenlijk kan hij dat zichzelf niet veroorloven. 'De tijd tikt gewoon door. En het is een flinke uitdaging. Allicht gaat het tegenvallen. Maar ik heb er zin in.' Het geld dat Tim ophaalt gaat naar de Esther Vergeer Foundation. De Rolstoeltennisster richtte de stichting in 2004 op om kinderen met een lichamelijke beperking mee te laten sporten bij 'gewone' verenigingen.
Daarnaast wil de Duivenaar meer aandacht voor zijn vak. 'Vooral in de amateursport wordt onderschat hoeveel materiaal kan doen. Je moet goed nadenken over welke snaar je voor welke persoon wilt gebruiken. Daar kunnen mensen veel winst mee behalen.'

De top halen

Als tennisser had Tim niet het talent om de wereldtop te halen. Maar als bespanner zijn die ambities er wel. Sinds augustus is hij Pro Tour Stringer en bespant hij op grote toernooien. Ooit hoopt de Duivenaar de rackets van tennistoppers als Federer en Nadal op Wimbledon te mogen bespannen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl