Nieuws

Michael P. bracht Anne Faber om met mes

Michael P., die terechtstaat voor het doden van Anne Faber, bracht haar met een mes om het leven. Dat bleek vrijdag tijdens een pro formazitting. © ANP
ARNHEM - Michael P., die terechtstaat voor het doden van Anne Faber, bracht haar met een mes om het leven. Dat bleek vrijdag tijdens een pro formazitting.
Verdachte Michael P. heeft Anne Faber met een mes in haar keel gestoken of gesneden. Ook heeft hij de Arnhemse vrouw (25) die woonde in Utrecht verkracht onder dreiging van een mes. Dat schrijft Omroep Flevoland, dat aanwezig is bij een pro formazitting tegen P. vrijdagochtend. Tijdens die zitting is onder meer de voortgang van het onderzoek besproken. P. was zelf niet aanwezig.
Tijdens die zitting is ook duidelijk geworden dat Michael P. betrokken is geweest bij een geweldsincident in het Pieter Baan Centrum (PBC) waar hij ter observatie was opgenomen. Het PBC heeft aangifte gedaan tegen P. Het is niet duidelijk geworden wat er precies is voorgevallen, alleen dat het ergens in de afgelopen maanden is geweest.