Nieuws

'Zeker 200 aangiften tegen Pechtold om appartement'

Tegen D66-leider Alexander Pechtold uit Wageningen zijn inmiddels 200 aangiften binnen vanwege het appartement dat hij geschonken kreeg door een oud-diplomaat uit Canada. Dat meldt ThePostOnline (TPO). © ANP
WAGENINGEN - Tegen D66-leider Alexander Pechtold uit Wageningen zijn inmiddels 200 aangiften binnen vanwege het appartement dat hij geschonken kreeg door een oud-diplomaat uit Canada. Dat meldt ThePostOnline (TPO).
Woordvoerder van het Openbaar Ministerie Barbara van Heerde tegenover TPO: 'Ik heb het nog even in de groep gegooid hier en ik begrijp dat ik het aantal aangiftes nu kan melden. Tot nu toe zijn er bijna 200 aangiftes binnengekomen. Wij bestuderen deze aangiftes op dit moment.' 

Niet gemeld

De Wageninger ligt onder vuur, omdat hij de schenking niet heeft gemeld in het officiële register dat daarvoor is; in dat register houdt de griffie van de Tweede Kamer bij welke geschenken Kamerleden krijgen.
Alles dat meer waarde heeft dan 50 euro moet worden gemeld. Ook buitenlandse reizen waarvan de vervoers- en verblijfskosten niet door de Kamerleden (volledig) zelf worden betaald maar door derden, moeten worden opgegeven.
De leider van D66 is bevriend met de diplomaat en beschouwt de schenking als een privékwestie. Doordat hij onder druk kwam te staan, gaf hij medio vorig jaar tekst en uitleg. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl