Nieuws

Vlammen uit het dak bij brand Beneden-Leeuwen

In Beneden-Leeuwen heeft brand gewoed in een schuur. Op een filmpje van Omroep Gelderland-presentator Jochem van Gelder is te zien dat de vlammen uit het dak sloegen. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
BENEDEN-LEEUWEN - In Beneden-Leeuwen heeft brand gewoed in een schuur. Op een filmpje van Omroep Gelderland-presentator Jochem van Gelder is te zien dat de vlammen uit het dak sloegen.
'Er staat een schuur achter een woonhuis in brand', zei Van Gelder eerder vanmorgen op Radio Gelderland. 'En achter die schuur staat een nog grotere loods. Ik hoorde knallen, misschien dat het de dakplaten zijn die geklapt zijn.'
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldt op Twitter dat het gaat om een voormalig tuindersbedrijf. In de loods zijn volgens een woordvoerster enkele bedrijfjes gevestigd. Toen de brand uitbrak was er niemand in de schuur. 
De tekst gaat verder onder de video.
Vlammen uit het dak bij brand Beneden-Leeuwen
Van Gelder: 'Hier in de buurt hebben we eigenlijk geen idee wat er in die loods zit.'
De brandweer bevestigt dat bij de brand asbest is vrijgekomen. Deeltjes zijn vooralsnog alleen op het terrein van de schuur terechtgekomen, zegt de woordvoerster van de brandweer.
Een omwonende meldt dat de loods vol purschuim zat. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!