Nieuws

CDA Renkum protesteert met vliegtuigje tegen vliegroute

De lokale CDA-fractie van de gemeente Renkum is tegen de vliegroute boven haar gemeente. Dit maakte de partij duidelijk met een vliegtuigreclame waarop de leus 'Geen vliegroute Renkum. Stem CDA!' te lezen is.
RENKUM - De lokale CDA-fractie van de gemeente Renkum is tegen de vliegroute boven haar gemeente. Dit maakte de partij duidelijk met een vliegtuigreclame waarop de leus 'Geen vliegroute Renkum. Stem CDA!' te lezen is.
D66 Wageningen heeft samen met D66 Renkum het initiatief genomen om een petitie te starten tegen de vliegpaden boven de gemeentes. Nu ook met steun van het CDA. De vliegtuigen zijn afkomstig van Lelystad Airport en hebben volgens de D66, maar ook volgens het CDA een negatieve impact op veiligheid, gezondheid van inwoners, ondernemers en natuur.

CDA vliegt op de route

Eén dag voor de gemeenteraadsverkiezingen dacht CDA Renkum nog een ludieke actie te organiseren door een vliegtuig te laten vliegen langs de desbetreffende vliegroute waar de partij zo tegen is. Dit project van de partij kreeg negatieve reacties op social media van inwoners die hun vraagtekens zetten bij de logica van de situatie.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl